Εκδρομές σε νησιά γύρω από τη Ρόδο

Η Ρόδος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας και το μεγαλύτερο στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκάνησων. Αποτελεί κυρίαρχο τουριστικό προορισμό με επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Έχει αρκετές ομορφιές, ενώ λόγω μεγέθους προσφέρει αρκετές εναλλακτικές σε όποιον την επιλέξει ως τόπο διακοπών. Σε παλιότερες αναρτήσεις είχαμε περπατήσει στα διάφορα αξιοθέατα με έμφαση στην Παλιά Πόλη, το Παλάτι των Ιπποτών και όχι μόνο, ενώ είχαμε δει και τα διάφορα άλλα αξιοθέατα παρέα με μια…ομπρέλα!

shutterstock_334070774

Ακολουθώντας την προηγούμενη ανάρτηση με τις εκδρομές γύρω από τη Χίο, αυτή τη φορά θα πεταχτούμε βόλτες με τα καραβάκια στα πέριξ της Ρόδου. Η αλήθεια είναι ότι τις εκδρομές αυτές συνήθως τις προτιμούν επισκέπτες που έχουν έρθει στο νησί πάνω από μία φορά ή άλλοι που έχουν πολλές ημέρες στην διάθεσή τους. Η Ρόδος βρίσκεται σε κομβικό σημείο, καθώς γειτνιάζει με αρκετά μικρότερα νησιά τα οποία ενδείκνυνται για ημερήσιες αποδράσεις αλλά και πιο μακρινές εκδρομές. Για παράδειγμα το Καστελόριζο είναι σχετικά κοντά στη Ρόδο, όχι όμως για ημερήσια εκδρομή. Τα δύο πιο δημοφιλή και εύκολα προσβάσιμα είναι η Σύμη και η Χάλκη.

shutterstock_167887952

shutterstock_349535834

Η Σύμη απέχει περίπου 12 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο και είναι προσβάσιμη με καραβάκια που πιάνουν στο λιμάνι της τον Γιαλό (ή Αιγιαλό). Οι κυριότεροι οικισμοί είναι ο Γιαλός, το Χωριό, το Πέδι, το Νημποριό και ο Πανορμίτης (για τον οποίο θα πούμε παρακάτω περισσότερα). Το νησί κατοικείται από την αρχαιότητα, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι. Η εικόνα που βλέπει κανείς μπαίνοντας στο λιμάνι αλλά και από τη Βίγλα, ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού, είναι μοναδική. Τα πολύχρωμα, γραφικά σπιτάκια δίνουν άλλη αίσθηση στο άνυδρο, άγριο τοπίο, γεμίζοντας το μάτι. Αρκετά νεοκλασικά κτίσματα καθώς και αρχοντικά δίνουν ιδιαίτερες πινελιές στον καμβά αυτό.

shutterstock_418964626

Ανεβαίνοντας την Καλή Στράτα, τον δρόμο που ενώνει με σκαλοπάτια τον Γιαλό και το Χωριό, βλέπει κανείς μαγαζάκια με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Όσον αφορά στον Πανορμίτη, είναι το πιο γνωστό μοναστήρι του νησιού και ένα από τα πιο γνωστά σε όλα τα Δωδεκάνησα. Το πλήρες όνομα είναι Ταξιάρχης Μιχαήλ του Πανορμίτη και δέχεται επισκέψεις σε καθημερινή βάση. Οι παραλίες του νησιού είναι μικρές αλλά αρκετά συμπαθητικές. Πριν φύγει κανείς, να δοκιμάσει το περίφημο συμιακό γαριδάκι, τηγανισμένο σε κάποια από τις ταβέρνες που θα βρει.

shutterstock_113364112

Η Χάλκη βρίσκεται 5 ναυτικά μίλια από την Ρόδο και συγκεκριμένα από το Ακρωτήρι Αρμενιστής. Τα καραβάκια φεύγουν καθημερινά από την Σκάλα Καμίρου. Το νησί είναι αρκετά ήρεμο, ενώ υπάρχουν αρκετοί τουρίστες από το εξωτερικό. Ο μοναδικός οικισμός του νησιού είναι το Νημποριό. Και εδώ τα χρώματα είναι μοναδικά, ενώ την εικόνα ντύνουν τα όμορφα αρχοντικά. Οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι προσβάσιμες με καϊκι, εκτός από την κοντινή παραλία του Πόνταμου.

shutterstock_319349738

Αρκετός κόσμος κάνει το μπάνιο του στα καθαρά νερά του λιμανιού. Προσφέρεται για ηρεμία, ξεκούραση, χαλάρωση. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν με τα πόδια το ερειπωμένο Παλιό Χωριό με το Φρούριο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη.

shutterstock_339954491

Εκτός από τις δύο αυτές επιλογές από την Ρόδο μπορεί κανείς να κάνει επίσης ημερήσιες εκδρομές στην Τήλο, την Νίσυρο αλλά και τα παράλια της Τουρκίας. Τις επιλογές αυτές θα τις εξετάσουμε σε επόμενη ανάρτηση. Προς το παρόν, ας απολαύσουμε τα χρώματα και την ηρεμία της Σύμης και της Χάλκης.

shutterstock_66801220

Αν θες και εσύ να αποδράσεις στο Αιγαίο, κλείσε εισιτήρια εδώ τώρα!

Η ομάδα της Travelplanet24 βρίσκεται σε διάφορα μέρη στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε, έχετε τις εξής επιλογές:

– βρείτε μας στη σελίδα του travelplanet24.com στο Facebook,
– γραφτείτε στο κανάλι της Travelplanet24 στο YouTube,
– ανακαλύψτε τα πιο ενδιαφέροντα μέρη μέσα από τις περιπλανήσεις της ομάδας μας στο Foursquare,
– ακολουθήστε μας στο Twitter @travelplanet24,
– γραφτείτε στο RSS feed του blog μας.

About kitsosmitsos

kitsosmitsos

Ο Χρήστος είναι Blogger με έμφαση στα ταξιδιωτικά και μπορείτε να τον βρείτε στο twitter, στο google+ και σε άλλα social media channels ως kitsosmitsos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment