4 λόγοι για να επισκεφθείτε την Πορτογαλία

Όταν ακούμε για την Πορτογαλία οι περισσότεροι συνειρμικά σκεφτόμαστε την πρωτεύουσα της, τη Λισαβόνα. Η οποία συνδυάζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή εικόνα με την μακραίωνη ιστορία. Ένας μύθος θέλει την πόλη να ιδρύεται από τον Έλληνα Οδυσσέα. Στη διάρκεια όμως των χρόνων γνώρισε διάφορες κατακτήσεις και επιδρομές λαών οι οποίες είναι έκδηλες μέχρι και σήμερα από τα μνημεία της. Εκτός από τη Λισαβόνα, στην Πορτογαλία θα βρείτε και άλλες πόλεις που έχουν σίγουρα κάτι ενδιαφέρον να δείξουν.

shutterstock_361699673

Castelo de Óbidos

shutterstock_426734074

Πρόκειται για ένα κάστρο στην πόλη Óbidos της Πορτογαλίας το οποίο μετά την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας βρέθηκε υπό την επιρροή των Βησιγότθων. Αξίζει να το επισκεφθείτε όχι μόνο γιατί αποτελεί ένα μοναδικό πολιτιστικό μνημείο αλλά και γιατί θα απολαύσετε τη θέα που προσφέρει αν επιλέξετε να μείνετε στο ξενοδοχείο που στεγάζεται πλέον εκεί.

National Palace of Mafra

shutterstock_390737884

Η πόλη Μάφρα βρίσκεται 25 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Λισαβώνα. Η αρχιτεκτονική του είναι μπαρόκ με ιταλικά στοιχεία. Η κατασκευή ξεκίνησε από το 1717 και ολοκληρώθηκε πλήρως το 1755. Το Παλάτι χαρακτηρίσθηκε ως Εθνικό Μνημείο το 1910 και ήταν υποψήφιο για ένταξη στα Επτά Θαύματα της χώρας. Ακόμα υπήρξε ένα διάστημα που λειτούργησε ως φραγκισκανικό μοναστήρι.

shutterstock_186162017

São Jorge Castle στη Λισαβόνα

shutterstock_254435464

Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου είναι δείγμα της μεσαιωνικής ιστορίας της Πορτογαλίας. Γι’ αυτό και αποτελεί ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Λισαβόνας. Ο λόφος χρησιμοποιήθηκε πρώτα από τους Κέλτες, στη συνέχεια από τους Φοίνικες και έπειτα από τους Έλληνες. Η διαδρομή είναι ανηφορική και λίγο δύσκολη αλλά η θέα είναι από τις καλύτερες που θα μπορούσε κάνεις να βρει σε αυτή την πόλη.

Praça do Comércio, Λισαβόνα

shutterstock_378472729

Η Commerce Square όπως ονομάζεται στα αγγλικά είναι κοντά στον πόταμο Τάγο ήταν γνωστή ως Terreiro do Paço μέχρι που καταστράφηκε από ένα σεισμό το 1755. Μετά τον σεισμό η πλατεία ανοικοδομήθηκε πλήρως. Η άψιδα της είναι μία από τις χαρακτηριστικές εικόνες όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας αφού είναι ένα από τα όμορφα σημεία της. Προτείνω να το δείτε φωτισμένο το βράδυ.

shutterstock_261572846

Η ομάδα της Travelplanet24 βρίσκεται σε διάφορα μέρη στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε, έχετε τις εξής επιλογές:

– βρείτε μας στη σελίδα του travelplanet24.com στο Facebook,
– γραφτείτε στο κανάλι της Travelplanet24 στο YouTube,
– ανακαλύψτε τα πιο ενδιαφέροντα μέρη μέσα από τις περιπλανήσεις της ομάδας μας στο Foursquare,
– ακολουθήστε μας στο Twitter @travelplanet24,
– γραφτείτε στο RSS feed του blog μας.

About eirini

eirini

Είμαι η Ειρήνη, από μικρή λάτρευα τα ταξίδια και να ανακαλύπτω καινούργιους προορισμούς και πολιτισμούς.
Προς το παρόν έχω γνωρίσει μόνο την Ευρώπη και ο επόμενος μου στόχος είναι η Αμερική. Στο blog μου μπορεί να βρει κάποιος ταξιδιωτικές προτάσεις, αγαπημένα μέρη σε όλο τον
κόσμο αλλά και δικά μου. Ταξιδέψτε και εσείς ακολουθώντας με στο Facebook, στο Google+ και στο Instagram !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment