Σκηνικό από διακοπές σε δυο ρόδες

Εκεί που λες «ταξίδεψα και έχω δει τα πάντα» έρχεται στη στροφή της διαδρομής σου …μια καντίνα και τα ανατρέπει όλα! Ναι, μια καντίνα! Με μια ξύλινη επιγραφή, φθαρμένη από την αλμύρα, με το παράδοξο όνομα «Magko» να στραβοκρέμεται από το κλαδί μιας ιτιάς! Θα μπορούσε να ήταν πλάνο από παλιά ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου ή μια φωτογραφία από ταξιδιωτικό φυλλάδιο της Κούβας του ’80,όμως είναι μια αλήθεια που πλατσουρίζει στην ακτή της Κεφαλληνίας στη Νέα Μάκρη, στα ολογάλανα νερά του Ευβοϊκού.

 IMG_6424

IMG_6436

Ένας αναπάντεχος και τόσο φθηνός προορισμός κοντά στην Αθήνα, που μετράει εδώ και ένα χρόνο, πορτοκαλί ανατολές και απογευματινά βυθίσματα ενός ήλιου που μπορεί να είναι ζεστός ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα…

IMG_6406

Σε ένα παρθένο και συνάμα καλά οργανωμένο περιβάλλον που διασχίζει ο παραλιακός πεζόδρομος στη Νέα Μάκρη, ο ανυποψίαστος περιπατητής εκπλήσσεται από το αυθόρμητο στήσιμο του Magko που χαρακτηρίζεται απ’ όλη εκείνη την αποπλανητική ελληνική απλότητα που συναρπάζει, επιστρέφοντας σου, ως να το όφειλε, την χαμένη παιδική σου αθωότητα…

IMG_6431

Brand names, πεντάστερες ιδιοτροπίες και minimal κατασκευές, εδώ δεν έχουν θέση. Μένει έτσι χώρος για μεγάλα χαμόγελα που ετοιμάζουν χαλαρά, ίσως τον πιο cool καφέ που έχεις πιει! Η παρεΐστικη ατμόσφαιρα του Magko θα σε παρασύρει στο κλίμα της κι είναι βέβαιο ότι φιλίες θα καλλιεργηθούν πάνω στο λιθόστρωτο αυτής της πανέμορφης καντίνας.

IMG_6397

IMG_6421

Ένας αυτοσχέδιος παιδότοπος, στη σκιά του φοίνικα πάνω στην άμμο, θα δώσει την ευκαιρία σε γονείς να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας ήσυχα τον καφέ ή το μπάνιο τους. Η χειροποίητη ντουσιέρα δίπλα, θα τραβήξει τα βλέματα των πιο παρατηρητικών και σίγουρα θα προκαλέσει αρκετά κλικ!

IMG_6444

Θα ξαναπάμε! Για καφεδάκι με θεά τη θάλασσα του Ευβοϊκού, σπιτικούς μεζέδες, παγωμένα mojitos, κουβεντούλα ή για μαύρισμα της … ματαιοδοξίας μας στις μεγάλες ξύλινες ξαπλώστρες. Άλλωστε το Magko δεν είναι απλώς ένας ακόμη καλός προορισμός. Το Magko αποδεικνύεται σε τρόπο ζωής…

Η ομάδα της Travelplanet24 βρίσκεται σε διάφορα μέρη στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε, έχετε τις εξής επιλογές:

– βρείτε μας στη σελίδα του travelplanet24.com στο Facebook,
– γραφτείτε στο κανάλι της Travelplanet24 στο YouTube,
– ανακαλύψτε τα πιο ενδιαφέροντα μέρη μέσα από τις περιπλανήσεις της ομάδας μας στο Foursquare,
– ακολουθήστε μας στο Twitter @travelplanet24,
– γραφτείτε στο RSS feed του blog μας.

About daysofbliss365

daysofbliss365

Η Μαριάννα είναι μαμά 4 πιτσιρικιών, φωτογράφος και blogger. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις περιπέτειες και τα ταξίδια της με τα πιτσιρίκια στο blog της, αλλά και στο Facebook ή το Instagram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment