First time in: Βουδαπέστη Αξιοθέατα!

Τι κι αν τις χωρίζει ο Δούναβης, η Βούδα και η Πέστη θα ανήκουν πάντα η μια στην άλλη.

Με τις κρουαζιέρες στον ποταμό,με μια ιστορία χιλιών χρόνων, με κτίρια αρ νουβό και νεοκλασσικά, με την απίστευτη θέα στο Κοινοβούλιο την ώρα που δύει ο ήλιος από την απέναντι όχθη του Δούναβη και με την φήμη της πόλης με την έντονη νυχτερινή ζωή, σίγουρα θα σας κάνει να την ερωτευτείτε. Θα σας παρουσιάσω τα κυριότερα αξιοθέατα για μοναδικές εμπειρίες.

shutterstock_376226131 (1)

5+1 must αξιοθέατα

1.Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο

Σήμα κατατεθέν της πόλης αποτελεί ένα από τα ομορφότερα νεογοτθικά κτίρια της Ευρώπης. Όσο εντυπωσιακό είναι όταν είσαι κοντά του άλλο τόσο εντυπωσιακό είναι όταν το θαυμάζεις από την απέναντι όχθη του Δούναβη, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Μέσα θα βρείτε τις αίθουσες της Εθνοσυνέλευσης, των Αντιπροσώπων, των Συνεδριάσεων αλλά και το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Καλό θα ήταν πριν την επίσκεψη σας να ενημερωθείτε αν συνεδριάζει το Kοινοβούλιο ώστε να προμηθευτείτε εισιτήρια.

shutterstock_123573094

2.Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Είναι ορατή σε όλη την πόλη και είναι ισάξια της φήμης του Κοινοβουλίου, εξάλλου ο θόλος της έχει ακριβώς ίδιο ύψος με αυτό του Κοινοβουλίου. Highlight της Βασιλικής είναι η κεντρική Αγία Τράπεζα με το φυσικού μεγέθους μαρμάρινο άγαλμα του Αγίου Στεφάνου καθώς και το μουμιοποιημένο αντιβράχιο του.

shutterstock_219158107

3.Νήσος Μαργαρίτα

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια απογευματινή βόλτα. Το νησάκι πάνω στο Δούναβη είναι ιδανικό για χαλάρωση δίπλα στους κήπους του. Εκεί θα δείτε και τον πύργο της υδροδεξαμενής που προστατεύεται από την Unesco και έχει θέα όλο το νησάκι από τον εξώστη της.

shutterstock_145848449 (1)

4.Κρατική Λυρική Σκηνή

Χτισμένη το 1884 αποτελεί ένα νεοαναγεννησιακό μοναδικής ομορφιάς κτίριο που η πρόσοψη του σε αφήνει άφωνο. Η τοιχογραφημένη οροφή της, σε προκαλεί να την παρατηρήσεις για ώρες ενώ σε συνδυασμό με τον πολυέλαιο να φωτίζει το έργο με τους Έλληνες θεούς συνθέτουν ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να παραλείψετε.

shutterstock_281795930

5.Γέφυρα των Αλυσίδων

Δύο γιγάντιοι πύργοι στηρίζουν τις αλυσίδες αυτή της γέφυρας που ενώνει την Βούδα με την Πέστη. Είναι το κατάλληλο μέρος για να βγάλετε όμορφες φωτογραφίες πάνω από τον Δούναβη.

shutterstock_175232033

6.Λουτρά της πόλης

Η Βουδαπέστη φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά της. Τέτοια μπορείτε να βρείτε σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και ξενοδοχεία. Μια βουτιά στα θερμά λουτρά θα σας ξεκουράσει πριν την επιστροφή του ταξιδιού.

shutterstock_193302188

Η Βουδαπέστη διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό αξιοθεάτων, ανακαλύψτε τα δικά σας και μοιραστείτε τα μαζί μου…

Κάθε ταξίδι έχει την μαγεία του… Κλείσε εισιτήριο εδώ τώρα!

Η ομάδα της Travelplanet24 βρίσκεται σε διάφορα μέρη στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε, έχετε τις εξής επιλογές:

– βρείτε μας στη σελίδα του travelplanet24.com στο Facebook,
– γραφτείτε στο κανάλι της Travelplanet24 στο YouTube,
– ανακαλύψτε τα πιο ενδιαφέροντα μέρη μέσα από τις περιπλανήσεις της ομάδας μας στο Foursquare,
– ακολουθήστε μας στο Twitter @travelplanet24,
– γραφτείτε στο RSS feed του blog μας.

About beapinkflamingo

beapinkflamingo

Είμαι η Ιωάννα και αυτό που μου αρέσει περισσότερο στα ταξίδια είναι ο προγραμματισμός τους και η ανακάλυψη των πόλεων που επισκέπτομαι, μου αρέσει κάθε πόλη να την περπατάω για να βρίσκω και το πιο μικρό ξεχωριστό δρομάκι, κάνω συλλογή από ταξιδιωτικούς οδηγούς για τα μελλοντικά ταξίδια μου (ήδη έχω σχεδόν 12), μου αρέσει να μαθαίνω την ιστορία των πόλεων αλλά και των αξιοθέατων που επισκέπτομαι, μου αρέσει να δοκιμάζω τοπικά φαγητά και ποτά αλλά και να παρατηρώ την κουλτούρα των ντόπιων. Όνειρο μου είναι να εξερευνήσω όλο το κόσμο και να κολυμπήσω σε όλες τις παραλίες της Ελλάδας αφού την θεωρώ την ομορφότερη χώρα. Μέσα στο 2016 προγραμματίζω ταξίδια στη Κωνσταντινούπολη, τη Φλωρεντία και το Παρίσι. Ακολούθησε με εδώ, στο Facebook, στο Twitter, στο Instagram και στο Pinterest!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment