5 λόγοι για να επισκεφθείτε τη Βόννη

Η Γερμανία φημίζεται για τα αυτοκίνητα, τις μπύρες, τα λουκάνικα και φυσικά τα…κάστρα! Στην ομοσπονδιακή πόλη της Βόννης θα συναντήσετε ένα από τα ομορφότερα κάστρα του κόσμου και εξερευνώντας περισσότερο θα ανακαλύψετε πως δεν είναι το μοναδικό αξιοθέατο και αξιομνημόνευτο πράγμα στην περιοχή. Γι’ αυτό έχω συγκεντρώσει παρακάτω όλα αυτά που αξίζει να δείτε από κοντά κατά την επίσκεψη σας σε αυτή την γερμανική πόλη και να την κάνετε αξέχαστη.

shutterstock_271891250

 

1. Το σπίτι- μουσείο του Μπετόβεν.

shutterstock_346429250

Το σπίτι του Μπετόβεν ο οποίος γεννήθηκε το 1770 λειτουργεί πλέον ως μουσειακός χώρος. Σε αυτό έμεναν και οι γονείς του. Το μουσείο διαθέτει συσκευές ηχητικής ξενάγησης (σε πολλές γλώσσες).

 

2. Το Παλάτι Πόπελσντορφ

shutterstock_111632702

Χτίστηκε το πρώτο μισό του 18ο αιώνα και έχει μπαρόκ αρχιτεκτονική και βρίσκεται στην καρδιά της μητρόπολης. Το 1818 κάτω από την πίεση των Πρώσων το Παλάτι και το κοντινό πάρκο έγιναν μέρος του Πανεπιστημίου της Βόννης. Τον ίδιο χρόνο το πάρκο μετατράπηκε σε Βοτανικό Κήπο και έχει πράσινο έκτασης μισού στρέμματος.

 

3. Το Παλάτι Πριγκήπων Εκλεκτόρων (Kurfürstliches Schloss)

shutterstock_209703439

Το Παλάτι αυτό χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά παραδείγματα των σύγχρονων γαλλικών νεοκλασικών στη Νοτιοδυτική Γερμανία. Από το 2002 συγκαταλέχθηκε στα μνημεία Πολτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και βρίσκεται κάτω από την πολιτιστική προστασία της Χάγης.

 

4. Το Πανεπιστήμιο της Βόννης

shutterstock_140660248

Το Πανεπιστήμιο της Βόννης ιδρύθηκε πριν από περίπου 200 χρόνια (λειτουργεί δηλαδή δύο αιώνες) και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά στη Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Για την ακρίβεια το περασμένο έτος συγκαταλέχθηκε στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Εκεί μπορείτε να κάνετε πικ νικ έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου ή να διαβάσετε κάποια από τα χιλιάδες βιβλία της Βιβλιοθήκης.

shutterstock_23420485

Το κάστρο κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Η είσοδος είναι πολύ προσιτή (μόνο 6 ευρώ το άτομο) και πραγματικά είναι ένας από τους λόγους που αξίζει να επισκεφθείς κάποιος τη Βόννη για την πανέμορφη θέα που σου προσφέρει.

Αν και εσύ θέλεις να ταξιδέψεις στη Βόννη κλείσε εισιτήριο εδώ τώρα!

Η ομάδα της Travelplanet24 βρίσκεται σε διάφορα μέρη στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε, έχετε τις εξής επιλογές:

– βρείτε μας στη σελίδα του travelplanet24.com στο Facebook,
– γραφτείτε στο κανάλι της Travelplanet24 στο YouTube,
– ανακαλύψτε τα πιο ενδιαφέροντα μέρη μέσα από τις περιπλανήσεις της ομάδας μας στο Foursquare,
– ακολουθήστε μας στο Twitter @travelplanet24,
– γραφτείτε στο RSS feed του blog μας.

About eirini

eirini

Είμαι η Ειρήνη, από μικρή λάτρευα τα ταξίδια και να ανακαλύπτω καινούργιους προορισμούς και πολιτισμούς.
Προς το παρόν έχω γνωρίσει μόνο την Ευρώπη και ο επόμενος μου στόχος είναι η Αμερική. Στο blog μου μπορεί να βρει κάποιος ταξιδιωτικές προτάσεις, αγαπημένα μέρη σε όλο τον
κόσμο αλλά και δικά μου. Ταξιδέψτε και εσείς ακολουθώντας με στο Facebook, στο Google+ και στο Instagram !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment