Αποδράσεις για το Σαββατοκύριακο: Κάρλοβυ Βάρυ, Πράγα

Εκατόν σαράντα (140) περίπου χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα, βρίσκεται η λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ. Την είχαμε επισκεφτεί και σε παλιότερη ανάρτηση το 2013. Αποτελεί μία καλή εναλλακτική για ημερήσια εκδρομή από την Πράγα. Ο πιο οικονομικός και παράλληλα σχετικά γρήγορος τρόπος για να πάει κανείς είναι μέσω λεωφορείου. Το ταξίδι διαρκεί περίπου δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να πάρει ταξί που κοστίζει ακριβότερα αλλά κάνει την διαδρομή κάτω από δύο ώρες. Για όσους τους αρέσουν τα ταξίδια με τρένα υπάρχει και αυτή η λύση, επειδή όμως δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση αλλά ανταποκρίσεις, το ταξίδι διαρκεί πάνω από τρεις ώρες, ενώ κοστίζει περισσότερα από το λεωφορείο.

  shutterstock_222064795

Σαν προορισμός το Κάρλοβυ Βάρυ δεν έχει πολλά περισσότερα να δείξει στον επισκέπτη πέρα από αυτά που θα δει σε μία ημερήσια επίσκεψη. Ο επισκέπτης δεν έχει παρά να ακολουθήσει τον ποταμό Τέπλα και θα τα ανακαλύψει όλα! Αξιοθέατα που ξεχωρίζουν είναι το Αυτοκρατορικό Θεραπευτήριο, την θερμή πηγή που ονομάζεται Vridlo και εκτοξεύει το ζεστό νερό έως και δώδεκα μέτρα από την επιφάνεια, το Grandhotel Pupp στο οποίο έχουν γυριστεί και αρκετές ταινίες και άλλα. Για κάποιον που θέλει να παραμείνει περισσότερο καιρό, η κύρια δραστηριότητα είναι μία: τα ιαματικά λουτρά. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι από την λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ εξάγονται άλατα, προϊόντα για spa και λοιπά φυσικά παράγωγα ομορφιάς προς όλο τον κόσμο!

shutterstock_274067363

Η επίσκεψη στο Κάρλοβυ Βάρυ μπορεί να συνδυαστεί με ένα τριήμερο στην Τσεχία. Πέρα από τη μία ημέρα που θα αφιερωθεί στην λουτρόπολη, το υπόλοιπο χρονικό διάστημα ανήκει φυσικά στην Πράγα. Ό,τι και να πει κανείς για την όμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι λίγο. Πανέμορφα κτήρια, ταξίδι στο παρελθόν, η γέφυρα και το ποτάμι, τα αρχοντικά, το παλάτι, το Αστρονομικό ρολόι της Πράγας και πολλά άλλα αξιοθέατα κάνουν την πόλη αξέχαστη στον επισκέπτη. Τα αξιοθέατα βρίσκονται συγκεντρωμένα στην ανάρτηση με τίτλο Κοιτώντας το ρολόι στην Πράγα παρέα με μια μπύρα. Στην Πράγα κανείς θα περπατήσει αρκετά, θα πιει μπύρες και θα φάει σχετικά οικονομικά, ενώ θα εντρυφήσει και στα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.

shutterstock_274067366

Ναι, η Πράγα ως κλασική πόλη της Κεντρικής Ευρώπης, έχει έντονα πολιτιστικά στοιχεία και επιρροές τόσο σε μουσική και λογοτεχνία όσο και σε θέατρο. Αξίζει κανείς να κάνει πολιτιστική περιήγηση στην πόλη. Όπερα, κλασική μουσική, θέατρο, το διάσημο Μαύρο Θέατρο, καθώς και το κουκλοθέατρο αξίζουν ως πολιτιστικές δραστηριότητες στην Πράγα, ξεφεύγοντας από τα κλασικά καθιερωμένα που βλέπει κανείς σε μία απλή επίσκεψη σε οποιονδήποτε τουριστικό προορισμό.

shutterstock_257532469

Ο συνδυασμός της επίσκεψης και ο επιμερισμός στις δύο πόλεις είναι μία εναλλακτική, ενδιαφέρουσα πρόταση για κάποιον που θα επισκεφθεί την Τσεχία. Ειδικά εάν υπάρχει περισσότερος χρόνος ή έαν κάποιος έχει επισκεφτεί την Πράγα πάνω από μία φορές, η εκδρομή σε έτερο ενδιαφέροντα προορισμό όπως το Κάρλοβυ Βάρυ σίγουρα επιβάλλεται. Επιλέξτε την κατάλληλη εποχή, αναζητήστε τις ευκαιρίες για τα αεροπορικά εισιτήρια και απολαύστε μία ωραία εκδρομή στην καρδιά της κεντρικής Ευρώπης. Η Τσεχία ως χώρα είναι ένας σχετικά εύκολος προορισμός, ενώ αρκετός κόσμος σίγουρα μπορεί να δώσει κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το όμορφο αυτό ταξίδι.

Είσαι έτοιμος για ένα παραμυθένιο Σαββατοκύριακο στην Πράγα; Κλείσε εισιτήριο εδώ τώρα!

Η ομάδα της Travelplanet24 βρίσκεται σε διάφορα μέρη στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε, έχετε τις εξής επιλογές:

– βρείτε μας στη σελίδα του travelplanet24.com στο Facebook,
– γραφτείτε στο κανάλι της Travelplanet24 στο YouTube,
– ανακαλύψτε τα πιο ενδιαφέροντα μέρη μέσα από τις περιπλανήσεις της ομάδας μας στο Foursquare,
– ακολουθήστε μας στο Twitter @travelplanet24,
– γραφτείτε στο RSS feed του blog μας.

About kitsosmitsos

kitsosmitsos

Ο Χρήστος είναι Blogger με έμφαση στα ταξιδιωτικά και μπορείτε να τον βρείτε στο twitter, στο google+ και σε άλλα social media channels ως kitsosmitsos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment