Επόμενος προορισμός: Σουηδία

Η Σουηδία είναι μία από τις σκανδιναβικές χώρες. Βρίσκεται στα βόρεια της Ευρώπης και είναι, σύμφωνα με όλους τους δείκτες, μία από τις καλύτερες χώρες για να ζει κανείς, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο ποιότητας ζωής, κοινωνικής προστασίας, ανθρώπινων δικαιωμάτων και όχι μόνο. Εκτός όλων αυτών, είναι μία ωραία χώρα για να την επισκεφτεί κανείς. Για τον επισκέπτη – ταξιδιώτη ξεχωρίζουν ορισμένες μεγάλες πόλεις της χώρας, με προεξέχουσα την πρωτεύουσα Στοκχόλμη, αλλά και η φύση της χώρας, η οποία είναι αρκετά διαφορετική απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει οι νότιοι λαοί της Ευρώπης.

0shutterstock_318130976

Έχουμε επισκεφτεί την Στοκχόλμη σε παλιότερη ανάρτηση, όπου ανακαλύψαμε ότι είναι κάτι περισσότερο από Βενετία του Βορρά. Τα 14 νησάκια που απαρτίζουν την πόλη, η Παλιά Πόλη (Gamla Stan) με τα όμορφα κτήρια και τις πλατείες, το κάστρο και το ωραίο μετρό της Στοκχόλμης είναι ανάμεσα στα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν. Αρκετές πτήσεις φτάνουν από την υπόλοιπη Ευρώπη στην Στοκχόλμη, οπότε είναι λογικό να την επιλέξει κανείς ως βάση για την επίσκεψή του στη χώρα.

shutterstock_99350516

Εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν, σε κοντινή απόσταση από την πόλη μπορεί να κάνει κανείς δύο όμορφες εκδρομές που θα τον ταξιδέψουν στην κουλτούρα της χώρας αλλά και στις μοναδικές ομορφιές της. Το Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης περιλαμβάνει πολλά μικρά νησάκια, άλλα κατοικημένα και άλλα ακατοίκητα. Όπως και η Στοκχόλμη, βρίσκονται στο κομμάτι εκείνο που η λίμνη Mälaren ενώνεται με τη Βαλτική Θάλασσα – και η επέκτασή της. Είναι ένα οικοσύστημα με αρκετό ενδιαφέρον και θυμίζει λίγο από Αιγαίο σε μικρογραφία του – και φυσικά χωρίς τον ήλιο της χώρας μας. Αξίζει πάντως να πάρει κανείς ένα από τα πλοιάρια που κάνουν την εκδρομή για να δει και αυτή την πτυχή.

shutterstock_194316812

Η δεύτερη κοντινή εκδρομή είναι εντός της πόλης και συγκεκριμένα στο νησί Djurgården. Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρκο που φέρνει τον επισκέπτη σε επαφή με τη σουηδική φύση, τα κυριότερα ζώα της χώρας αλλά και αποτελεί ένα ταξίδι στο παρελθόν της χώρας. Αυτό συμβαίνει καθώς σε ένα κομμάτι του πάρκου έχουν στηθεί σπιτάκια της υπαίθρου με παραδοσιακά επαγγέλματα της χώρας. Έτσι, μπορεί κανείς να δεις πώς μαγείρευαν, πώς φρόντιζαν τα ζώα και άλλα πολλά που έκαναν οι κάτοικοι της χώρας κατά το παρελθόν, μακρινό και πιο κοντινό. Φορεσιές, έπιπλα, καθημερινά αντικείμενα έχουν συγκεντρωθεί σε ένα ανοιχτό λαογραφικό μουσείο.

shutterstock_11682865

Πέρα από την Στοκχόλμη, οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας είναι το Γκέτεμποργκ, το Μάλμε και η Ουψάλα. Από αυτές η πιο κοντινή μεγάλη πόλη στην πρωτεύουσα είναι η Ουψάλα. Παλιά έδρα βασιλιάδων της ευρύτερης περιοχής, σήμερα μία ήρεμη πόλη με διάσημο πανεπιστήμιο, η Ουψάλα είναι σίγουρα μία καλή εναλλακτική για ημερήσια εκδρομή. Ξεχωρίζουν ο καθεδρικός ναός, το κανάλι στο κέντρο της πόλης και ο βοτανικός κήπος.

shutterstock_329850755

Το Μάλμε βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Δανία. Συνδέεται με την έτερη σκανδιναβική χώρα Δανία και την πρωτεύουσά της Κοπεγχάγη μέσω της γέφυρας στο Oresund (Øresund). Η πόλη έχει ορισμένα αξιοθέατα. Αρκετοί την επιλέγουν ως βάση για εκδρομές στην Κοπεγχάγη, καθώς η πρωτεύουσα της Δανίας είναι ακόμη πιο ακριβή, τουλάχιστον ως προς το κομμάτι της διαμονής.

shutterstock_52937113

Το Γκέτεμποργκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό λιμάνι στην Σουηδία, λόγω γεωγραφικής θέσης, καθώς βλέπει προς την Βαλτική Θάλασσα. Έχει αρκετά όμορφα αξιοθέατα τόσο από πλευράς κτηρίων, όπως η Όπερα, θέατρα και μουσεία, όσο και από πλευράς βοτανικού κήπου και πάρκων. Το πάρκο διασκέδασης Liseberg είναι ένα από τα πιο συχνά επισκέψιμα σημεία σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες. Έχει τρενάκια, ρόλερ κόστερ και λοιπά θεάματα για μικρούς και μεγάλους, ενώ στις εγκαταστάσεις του προσφέρεται και φαγητό από διάφορες κουζίνες. Εάν βρεθεί κανείς στην πόλη, αξίζει να το επισκεφτεί.

shutterstock_330727724

Η καλύτερη εποχή να επισκεφτεί κανείς τη χώρα είναι άνοιξη και καλοκαίρι, καθώς οι μέρες είναι αρκετά μεγαλύτερες. Το χειμώνα νυχτώνει αρκετά νωρίς, γεγονός που δεν επιτρέπει στον επισκέπτη να δει πολλά από τα αξιοθέατα με άνεση.

Η ομάδα της Travelplanet24 βρίσκεται σε διάφορα μέρη στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε, έχετε τις εξής επιλογές:

– βρείτε μας στη σελίδα του travelplanet24.com στο Facebook,
– γραφτείτε στο κανάλι της Travelplanet24 στο YouTube,
– ανακαλύψτε τα πιο ενδιαφέροντα μέρη μέσα από τις περιπλανήσεις της ομάδας μας στο Foursquare,
– ακολουθήστε μας στο Twitter @travelplanet24,
– γραφτείτε στο RSS feed του blog μας.

About kitsosmitsos

kitsosmitsos

Ο Χρήστος είναι Blogger με έμφαση στα ταξιδιωτικά και μπορείτε να τον βρείτε στο twitter, στο google+ και σε άλλα social media channels ως kitsosmitsos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment