5 tips για την Disneyland στο Παρίσι

Η ευρωπαϊκή Disneyland (Disneyland Paris ή και Eurodisneyland) βρίσκεται στην Γαλλία, λίγο έξω από το Παρίσι στην περιοχή Chessy. Το θεματικό πάρκο άνοιξε τις πύλες του το 1992 και έκτοτε δέχεται σε ετήσια βάση εκατομμύρια επισκέπτες, συμβάλλοντας θετικά στο τουριστικό ισοζύγιο της Γαλλίας γενικότερα. Το θεματικό πάρκο εξυπηρετείται από την γραμμή Α του RER (προαστιακό τρένο). Από το κέντρο του Παρισιού έως την στάση Marne-la-Vallée/Chessy η απόσταση είναι περίπου 35 λεπτά. Από εκεί η είσοδος του πάρκου είναι περίπου 2 με 3 λεπτά με τα πόδια. Το πάρκο αποτελείται στην ουσία από 2 θεματικά πάρκα με ξεχωριστή είσοδο, το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park.

shutterstock_342630233

Όπως σε κάθε πολυσύχναστο μέρος που επισκέπτεται κανείς, υπάρχουν ορισμένα tips που μπορεί να βοηθήσουν τον επισκέπτη ώστε να γλυτώσει χρόνο, χρήμα, ώστε να απολαύσει την εμπειρία στο μέγιστο δυνατό! Τα 5 κυριότερα είναι:

  • Πώς να αποφύγετε τις ούρες. Ουρές, ουρές και πάλι ουρές. Όπως είπαμε, είναι ίσως το μέρος με τις περισσότερες επισκέψεις τουριστών στη Γαλλία. Ετοιμαστείτε για ουρές παντού και κυρίως στα δημοφιλή παιχνίδια και θεάματα. Για να μειώσετε την αναμονή όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, προγραμματίστε την επίσκεψή σας για εποχή που δεν είναι high season. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, αποφύγετε τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες εορτών. Φροντίστε να είστε νωρίς νωρίς (κατά προτίμηση την ώρα που ανοίγει το πάρκο) και ξεκινήστε με τα δημοφιλέστερα θεάματα που αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας πήζουν από κόσμο.

shutterstock_352436975

  • Μείνετε εντός του πάρκου. Σε συνδυασμό με το προηγούμενο, ο καλύτερος τρόπος για να είστε ακριβώς την ώρα που ανοίγουν τα θεάματα είναι να μείνετε σε κάποιο από τα ξενοδοχεία του πάρκου. Ναι, η Disneyland προσφέρει και αυτή την εμπειρία. Εάν έχετε πολλές ημέρες στην διάθεσή σας για την επίσκεψή σας στο Παρίσι, αξίζει να χαρείτε μία νύχτα και εκεί. Προσοχή: εάν επιλέξετε όλες τις ημέρες να είστε εκεί, να ξέρετε ότι το Παρίσι απέχει περίπου 35 λεπτά.
  • Προσφορές και συνδυαστικά εισιτήρια. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφορες προσφορές και συνδυαστικά εισιτήρια για την οικογένεια, τα θεάματα και ούτω καθεξής. Ελέγξτε το επίσημο website και όχι μόνο και ξεκλειδώστε τις προσφορές. Μία από τις σταθερές προσφορές είναι η μειωμένη τιμή εάν βγάλετε εισιτήριο και για τα δύο πάρκα. Οι προσφορές είναι μεγαλύτερες για όσους μείνουν στο πάρκο.

Disneyland-Paris

  • Κάντε προγραμματισμό των θεαμάτων στα οποία που θέλετε να συμμετέχετε. Το πάρκο έχει πάρα πολλά θεάματα και δρώμενα. Ειδικά σε μία ημερήσια επίσκεψη δεν είναι δυνατόν να τα δει κανείς όλα. Βάλτε ιεράρχηση και να έχετε εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που κάπου κολλήσετε στην ουρά. Α! Και βγάλτε εγκαίρως τα εισιτήριά σας για να πληρώσετε λιγότερα! Ο προγραμματισμός σας βοηθάει για να ξέρετε τι να αποφύγετε, για παράδειγμα σε ορισμένα θεάματα δεν επιτρέπεται η είσοδος σε πολύ μικρά παιδιά για λόγους ασφαλείας.
  • Αφεθείτε στην μαγεία και ανακαλύψτε το παιδί μέσα σας. Πριν επισκεφθώ για πρώτη φορά την Disneyland του Παρισιού, σκεφτόμουν ότι είναι για παιδιά μόνο και ότι θα βαρεθώ. Καμία σχέση! Αν αφεθεί κανείς, μπορεί να απολαύσει τα μέγιστα! Σίγουρα το πάρκο είναι άκρατη εμπορευματοποίηση, αλλά ποιος ο λόγος να αντισταθεί σε λίγη ξεγνοιασιά και χαρά;

WINTER AT DISNEYLAND RESORT PARIS - DISNEY'S ONCE UPON A DREAM PARADE

Η ομάδα της Travelplanet24 βρίσκεται σε διάφορα μέρη στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε, έχετε τις εξής επιλογές:

– βρείτε μας στη σελίδα του travelplanet24.com στο Facebook,
– γραφτείτε στο κανάλι της Travelplanet24 στο YouTube,
– ανακαλύψτε τα πιο ενδιαφέροντα μέρη μέσα από τις περιπλανήσεις της ομάδας μας στο Foursquare,
– ακολουθήστε μας στο Twitter @travelplanet24,
– γραφτείτε στο RSS feed του blog μας.

About kitsosmitsos

kitsosmitsos

Ο Χρήστος είναι Blogger με έμφαση στα ταξιδιωτικά και μπορείτε να τον βρείτε στο twitter, στο google+ και σε άλλα social media channels ως kitsosmitsos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

  1. Οδυσσέας Τσατσούλης says:

    Ίσως φανεί αντιφατικό, αλλά συνήθως τον λιγότερο κόσμο τον έχει τα ΣΚ και όχι τις καθημερινές…. Και αυτό έχει την εξήγηση του, γιατί τις καθημερινές βρίσκεις πιο φτηνό εισιτήριο… Απλά μια παρατήρηση για να είστε απόλυτα ακριβείς… :)

Leave a Comment