Love Treasure Hunt – Μια ιστορία αγάπης, σε μια «μυστική» πόλη!

facebook_cover_valentines_15_tp24

«4 λιοντάρια τον φυλάνε. 2 σιντριβάνια τον κοσμούν, μα αυτός κοιτά απ’ την άλλη. Μην χάσεις τα εγκαίνια της έκθεσης στις 5:00 ακριβώς.» Αυτό ήταν το clue που εμφανίστηκε στο κινητό μου. Ο Οργανισμός Τουρισμού της πόλης με είχε συμπεριλάβει σε ένα κυνήγι θησαυρού προκειμένου να γνωρίσω τα πιο hot σημεία της πόλης. Από τη φωτογραφία κατάλαβα ότι ήταν η πλατεία Trafalgar με τη στήλη του Νέλσονα και την Εθνική Πινακοθήκη. Στάθηκα ακριβώς μπροστά από τη στήλη κοιτάζοντας τα δύο σιντριβάνια και τη μεγάλη μαρμάρινη σκάλα της Πινακοθήκης. Έκανα δύο βήματα πίσω να φωτογραφίσω τη μεγαλοπρεπή εικόνα. Στο τελευταίο βήμα ακούω «Άουτς!» νοιώθοντας έναν τοίχο πίσω από το κεφάλι μου – ήταν απλά η πλάτη του. Τετράγωνη. Στιβαρή.

fb_post_valentines_2015_Kensington_Roof_Gardens_GR

«Ωχ! Συγνώμη», ψέλλισα. «Απορροφήθηκα στη φωτογραφία.»

«Δεν πειράζει», μου απάντησε με μισό χαμόγελο και φλεγματική προφορά. «Επιτρέπεται;» Έσκυψε ευγενικά πάνω από το κινητό και κοίταξε ερευνητικά την οθόνη. «Δεν είναι κι άσχημα.» Μου χάρισε το άλλο μισό χαμόγελο. Αμήχανη και σαστισμένη ανταπόδωσα το χαμόγελο. Ευχαρίστησα για την επιδοκιμαστική κριτική και πήγα να φύγω.

Στην είσοδο της Πινακοθήκης τον βρήκα ξανά, 5 ανθρώπους πιο μπροστά. Απ’ ότι έδειχνε ή παίρναμε μέρος στο ίδιο παιχνίδι ή είχαμε τα ίδια ενδιαφέροντα. Πολύ σύντομα ανακάλυψα ότι ήταν το δεύτερο. Με αφοπλιστική ευγένεια και γοητεία, με ρώτησε αν θα με πείραζε να δούμε την έκθεση μαζί, μια που το ραντεβού του τον είχε στήσει για τα καλά. Δεν έφερα ιδιαίτερη αντίρρηση. Μια έκθεση είναι στο κάτω-κάτω, σκέφτηκα. Με ρώτησε τι έκανα στην πόλη. Του εξήγησα ότι παρακολουθούσα ένα σεμινάριο Ιστορίας της Τέχνης πάνω στις διαφορετικές τεχνοτροπίες των Ιμπρεσιονιστών. Στην αντίστοιχη ερώτηση έμαθα ότι ήταν επικεφαλής μιας έρευνας για την κοινωνικοποίηση των ζώων υπό αιχμαλωσία στην Ευρώπη, και ο Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου ήταν το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει.

Στην κουβέντα έμαθε ότι κάθε μέρα θα ανακάλυπτα κι από ένα νέο σημείο της πόλης, μέσω ενός παιχνιδιού. Ενθουσιάστηκε! Μου έδωσε το κινητό του σε περίπτωση που θα τα έβρισκα σκούρα.

Λες και το ’ξερε! Το επόμενο σημείο δεν θα το έβρισκα με τίποτα. Αναγκάστηκα να του προωθήσω το clue. Τολμηρό από μέρους μου, αλλά από την πρώτη κιόλας τυχαία συνάντησή μας, ένοιωσα ασφαλής. Το clue έλεγε να πάω στον Πρώτο Μεσημβρινό του Κόσμου. Ο Πέτρος ήταν αρκετά ευφυής και μου έδωσε τις… σωστές συντεταγμένες για το Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Με περίμενε εκεί για να με ξεναγήσει στο μυστηριακό Greenwich. Ανυπομονούσα για το επόμενο clue. Όχι τόσο για να ανακαλύψω το Λονδίνο, αλλά αυτόν!

fb_post_valentines_2015_Greenwich_GR

Στο τρίτο clue ήξερα ήδη την απάντηση. Το Traffic Light Tree στο Canary Wharf παραμένει γνωστό δείγμα εφαρμογής μοντέρνας τέχνης. Δεν του στειλα τίποτα. Έσπασε τα τηλέφωνα!

 fb_post_valentines_2015_Canary_Wharf_GR

Την επόμενη μέρα πήρε την εκδίκησή του. «Μια λίμνη στην κορυφή ενός κτηρίου» έλεγε το clue. Είμαστε σοβαροί; Σας πληροφορώ ότι με γύρισε σε όλη την πόλη μέχρι να βρούμε τα Kensington Roof Gardens στην κορυφή του κτηρίου Derry and Toms. Μια τροπική όαση στο κέντρο της πόλης, με θεματικούς κήπους, πραγματικά μαγικούς.

 fb_post_valentines_2015_Kensington_Roof_Gardens_GR

Την Παρασκευή του έδωσα εγώ ραντεβού στο σημείο του επόμενου clue. -Είχα αρχίσει να γίνομαι καλή σ’ αυτό το κυνήγι, lol.- Του ζήτησα να φορέσει άνετα παπούτσια και να με συναντήσει στο Wilton’s Music Hall, το πιο παλιό music hall του κόσμου που σώζεται ακόμα. Πετύχαμε την τελευταία βραδιά “Candlelight Cocktails” και λιώσαμε στο swing! Πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι καλός χορευτής.

 fb_post_valentines_2015_Wiltons_GR

Ξημέρωνε Σάββατο. Το σεμινάριο είχε ήδη τελειώσει από την Παρασκευή και εγώ θα έφευγα την Κυριακή. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε ανεξάρτητα από το Κυνήγι του Θησαυρού. Όταν έλαβα το clue, ήταν σαν να το είχε γράψει εκείνος! Του το προώθησα λέγοντας του ότι «είναι σημάδι». Είχα καταλάβει ότι την τελευταία μέρα μου θα την περνούσα στο Portobello market στο Notting Hill. Με το που έφτασα έκανα κοινοποίηση παρουσίας –όπως και στα προηγούμενα σημεία- για να ανέβω στην τελευταία πίστα του  παιχνιδιού. Το νέο μήνυμα που μου ήρθε, μου έλεγε να πάω στο ομώνυμο ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο, όπου θα με περίμενε και ο θησαυρός μου: Μια συλλεκτική έκδοση του “London for Lovers”. Η κοπέλα στο ταμείο που μου έδωσε το δώρο μου ήταν ευγενέστατη. Ευχαρίστησα και έκανα να φύγω.

fb_post_valentines_2015_Notting_Hill_GR

Εκείνος στεκόταν ήδη στην πόρτα. Going somewhere, Julia? Με ρώτησε με ύφος. Έβαλα τα γέλια. Δεν πρόλαβα να απαντήσω. Μου σφράγισε τα χείλη με ένα φιλί. Μούδιασα.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για τα γαλλικά φιλιά. Εγώ πάντως θα θυμάμαι για πάντα τα Εγγλέζικα!

Comment:

Η Αλίκη και Ο Πέτρος είναι ακόμα μαζί. Ζουν σε ένα διαμέρισμα στου Μετς και προσπαθούν κάθε χρόνο να κάνουν από ένα ταξίδι στο εξωτερικό αναζητώντας πάντα νέους Θησαυρούς. Τις περισσότερες φορές τους βρίσκουν!

Η ομάδα της Travelplanet24 βρίσκεται σε διάφορα μέρη στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε, έχετε τις εξής επιλογές:

– βρείτε μας στη σελίδα του travelplanet24.com στο Facebook,
– γραφτείτε στο κανάλι της Travelplanet24 στο YouTube,
– ανακαλύψτε τα πιο ενδιαφέροντα μέρη μέσα από τις περιπλανήσεις της ομάδας μας στο Foursquare,
– ακολουθήστε μας στο Twitter @travelplanet24,
– γραφτείτε στο RSS feed του blog μας.

About Debora Zogopoulou

Debora Zogopoulou

Η Ντέμπορα είναι Social Media Manager στην travelplanet24. Την βρίσκετε εύκολα στο Google+ και στο LinkedIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment