4+1 απαντήσεις για το νέο iOS app της Travelplanet24

 

Με πολύ χαρά σας ανακοινωνούμε ότι από σήμερα το νέο Mobile Appplication μας αποκλειστικά για iOS7, είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple! Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε όλα τα App stores διεθνώς και σε 2 γλώσσες, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι κάθε χρήστης να έχει την δυνατότητα αναζήτησης και κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων γρήγορα και εύκολα για οποιονδήποτε προορισμό, και για αυτό τον λόγο, κάναμε 5 ερωτήσεις στον Πάντο Παπάζογλου, Product Manager Mobile τηςTravelplanet24, έτσι ώστε να γνωρίζετε τα πάντα για τη νέα μας Εφαρμογή:

1) Γιατί φτιάξατε το mobile application;

Σχεδιάσαμε μια εφαρμογή με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών μας οι οποίοι χρησιμοποιούνε ολοένα και περισσότερο τις κινητές συσκευές για τις κρατήσεις των αεροπορικών τους εισιτηρίων. Συγκεκριμένα, οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Travelplanet24 μέσα από κινητές συσκευές το 2013 είχαν αύξηση 53,6%.  Με τους χρήστες να αφιερώνουν ολοένα και περισσότερο χρόνο στις mobile συσκευές τους, καθώς και ένα 80% της πλοήγησης τους στις εφαρμογές που έχουν εγκατεστημένες σε αυτές, καταννοούμε ότι οι mobile εφαρμογές γίνονται όλοενα και σημαντικότερα κομμάτια για κάποιον χρήστη που θέλει να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του εύκολα και γρήγορα.

2)  Ποια είναι η βασική λειτουργία του νέου appplication της Travelplanet24;

Το Travelplanet24 app αποτελεί μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία ικανή να εμπνεύσει τον χρήστη να σχεδιάσει και να κλείσει το επόμενο ταξίδι του για τον αγαπημένο του προορισμό. O χρήστης έχει την δυνατότητα να κλείσει αεροπορικό εισιτήριο εύκολα και γρήγορα από το κινητό του σε οποιοδήποτε μέρος βρίσκεται και θα μπορέσει να είναι ενημερωμένος για όλες τις προσφορές για τους αγαπημενούς του προορισμούς.

3) Τι είδους τεχνολογία χρησιμοποιήσατε;

Η τεχνολογία που χρησιμοποιήσαμε, είναι βασισμένη στα εξής στοιχεία:

-Νέες τεχνολογίες (auto-layout) που κάνουν το app να προσαρμόζεται αυτόματα στα διαφορετικά μεγέθη οθονών (iphone 5, iphone 4). Ένα σαφές παράδειγμα, είναι η όψη της μηχανής αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων.

-Λεπτομερής εξέταση του app με εξειδικευμένα εργαλεία της apple, τα οποία εξασφαλίζουν την σωστή εκμετάλλευση των πόρων του κινητού(χαμηλή κατανάλωση CPU και σωστή δέσμευση μνήμης).

-Χρήση των νεότερων ενημερώσεων και τεχνολογιών που προτείνει η Apple για μια εφαρμογή που είναι σύμφωνη τόσο με τις σχεδιαστικές προσταγές του iOS 7, και πληρεί όλα τα απαραιτήτα κριτήρια για μια γρήγορη και αποδοτική εφαρμογή.

-Χρησιμοποιήσαμε τεχνολογίες που μας επέτρεψαν να μειώσουμε αρκετά το μέγεθος του app καθώς και την ταχύτητα αναζήτησης.

4)  Πως είναι η όψη του application;

H Eφαρμογή σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευχρηστία και την απλότητα για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον χρήστη. Ο ευέλικτος σχεδιασμός του το κάνει συμβατό με συσκευές iPhone 4 & iPhone 5, καθώς το μέγεθος της οθόνης έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται ανάλογα με την συσκευή που διαθέτει ο χρήστης. Μέσα από την εφαρμογή της Travelplanet24, ο χρήστης μπορεί να διαλέξει τον προορισμό που επιθυμεί, την ημερομηνία αναχώρησης και επιστροφής καθώς και τον αριθμό των συνεπιβατών. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης του χρήστη εμφανίζονται με βάση την τιμή ή την ώρα αναχώρησης, ανάλογα με την προτίμηση και επιλογή του χρήστη. Διαθέτει ακόμη, επιπλέον φίλτρα για πιο εξειδικευμένη αναζήτηση όπως την αεροπορική εταιρεία, την προτιμώμενη μέγιστη τιμή κ.α.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε με γνώμονα 2 στοιχεία:

-Ο χρήστης αντιλαμβάνεται τις σημαντικότερες πληροφορίες για την κράτηση του εύκολα και σε ευκρινή σημεία (content first).

-Σχεδιασμός με βάση τις ανάγκες του χρήστη (user centered design).

5) Γιατί να κατεβάσoυμε το application της Travelplanet24;

Γιατί μας αρέσει να ταξιδεύουμε κάνοντας χρήση του smartphone μας εύκολα και γρήγορα. Η εμπειρία κράτησης του χρήστη είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη στην ελληνική αγορά.  Το app μας, καθοδηγεί τον χρήστη με απλά βήματα στο να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο για τον αγαπημένο σου προορισμό.

Κατεβάστε τη νέα μας εφαρμογή πατώντας στο ακόλουθο link: http://bit.ly/OkhLZ9 . Μην ξεχνάς ότι με κάθε κράτηση σου από το App έχεις έκπτωση 10€ !

Μπορείς να μάθεις περισσότερα πράγματα για την εφαρρμογή μας και στο site μας.

Let’s travel !

About Christos V.

Christos V.

Ο Χρήστος Βαρέλογλου είναι Market Manager στην Travelplanet24 και ένα Web Junkie της Εταιρείας μας :) . Τον βρίσκετε εύκολα στο Google+ και στο LinkedIn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment